Oude Wegen

Oude Wijsheden voor een Nieuwe Tijd - Zoeken

Het verborgen pad

Het verborgen pad

The Old Ways of the Path of the Cunning Men and Wise Women
is not a path that just anyone can follow.
One is either born to it and has the willingness to walk the path or one isn't.

Het solitaire pad van de heggerijder bevindt zich ver van de begaanbare paden van de tegenwoordig populaire moderne hekserij, ook wel Wicca genaamd. Het verborgen pad is sterk mystiek gekleurd en kan enigzins sjamanistisch genoemd worden. Eén van de belangrijkste aspecten van het pad van de heggerijder is namelijk het vermogen om tussen de werelden te reizen.

It is a way of seeing, listening and working with the spirits of the land and of our blood.
It is the wonderful and terrible crooked path that seeks the 'Truth' that may be yet untrue tomorrow.

Het pad van de heggerijder, heremiet, kluizenaar, pelgrim, mysticus/mystica, of hoe je hem of haar verkiest te noemen, is zo oud als de mensheid zelf. Opvallend is dat bij de meeste zoekers die dit eenzame pad bewandelen hun religieus gevoel sterker is dan hun bereidheid om met magie te werken. Hun geestelijke instelling is eerder contemplatief en introspectief te noemen.

In the old days the solitary witch was the norm and she often worked alone.

Ik geef toe dat het soms is ontmoedigend is om het verborgen pad in je eentje te betreden. Je hebt immers niet veel om op terug te vallen. Vaak zien we dat eenzame zoekers zich dan maar aansluiten bij één of andere groep, vaak ten koste van hun eigen waarden en idealen. Overdenk daarbij eens het volgende: het solitaire pad is soms moeilijk begaanbaar, maar het heeft wel één groot voordeel - het zal je nooit iets laten doen dat tegen je eigen wil ingaat.

You stand a far better chance of gaining true initiation and the touch of power that will bring it, quite alone in a wild place when, with your knees knocking and your hand clutching the lantern shaking like an aspen, you actually encounter the High Ones face to face.

De weg die je volgt mag dan langzaam maar zeker vorderen, hij voert je op reizen doorheen tijd en ruimte en herstelt het contact met de oude goden. Tenslotte loodst hij je door de initiaties van aarde, water, vuur, lucht, maan, zon en sterren.

There is nothing comforting or lovely about the path of the hedgewitch,
and only a witch can understand the reward of taking such a path.

Ik heb lang geleden besloten om mijn weg alleen te gaan. Mettertijd heb ik leren vertrouwen op mijn eigen vermogens, intuïtie, inzicht en oordeel. Er is moed en een levenslange toewijding nodig om het verborgen pad te betreden, maar het is méér dan de moeite waard.

I'm beginning to think that this isn't a path,
it's a river.
Always flowing, always either changing the landscape
or being changed by it.

Oude Wegen Menu

Heggerijder · Verborgen Pad · Licht in het duister · Elfen · De Sleutel · Slangenkracht · Sprong in het duister · De Nornen · Dochters van Eva · Jaarfeesten · Slangendrager · Intuïtie

Terug naar Hoofdpagina Oude Wegen