Oude Wegen

Oude Wijsheden voor een Nieuwe Tijd - Zoeken

Intuïtie, de geheime krachtbron

De geheime kracht

Intuïtie is een kracht die iedereen – jij dus ook – in zich heeft. En die vaak de ultieme oplossing biedt voor problemen die onoplosbaar lijken. Het enige wat je moet doen, is die intuïtie wat aanscherpen…

Universiteiten en wetenschappers proberen er ons al eeuwenlang van te overtuigen dat logisch denken en redeneren de enige juiste manier is om naar de wereld te kijken en ingewikkelde vraagstukken op te lossen.

“Laat fantasie en dromen maar over aan dichters“, zeggen ze een beetje neerbuigend, “een geleerde is iemand die in alle omstandigheden nuchter nadenkt en met beide voeten stevig op de grond staat!“

Toch start elke grote uitvinding met een inval, met een spontaan idee!
En de grootste genieën als een Einstein en een Mozart schreven al hun successen nederig toe aan dat ongrijpbare, oncontroleerbare, onmeetbare, onzichtbare element dat ‘Intuïtie‘ heet.

Precies op het moment waarop je denken je in de steek laat, wanneer je moe wordt of depressief, wanneer je het gevoel hebt dat het je allemaal niet meer wil lukken, dan komt vaak de intuïtieve inval.
Hé… zo zit dat in elkaar! dat ik dat niet veel eerder heb gezien!

En waarom zag je het niet eerder? Omdat intuïtieve invallen zo onlogisch lijken. We kunnen ze niet uitleggen. En ze zijn soms zo nieuw, zo origineel.
Wat moeten moeten collega’s of vrienden wel denken?

Durven te vertrouwen op je eigen intuïtie maakt je tot een individueel mens. En dat is soms heel beangstigend.
Bovendien moet je eerst het onderscheid leren maken tussen echte intuïtieve invallen en fantasieën, gekleurd met jouw angsten en wensdromen.

Intuïtie heeft niets, maar dan ook niets te maken met emoties. Integendeel, persoonlijke gevoelens als verlangen, passie, afkeer of angst vertroebelen je intuïtie.

Vandaar ook dat een paranormaal therapeut, een kaartlegster of helderziende nooit helemaal zuiver voor zichzelf of zijn onmiddellijke omgeving dingen kan uitzoeken.

Zie ook: Intuïtie, de verschillende types · Intuïtie in de praktijk

Oude Wegen Menu

Heggerijder · Verborgen Pad · Licht in het duister · Elfen · De Sleutel · Slangenkracht · Sprong in het duister · De Nornen · Dochters van Eva · Jaarfeesten · Slangendrager · Intuïtie

Terug naar Hoofdpagina Oude Wegen